Wetenschappelijke artikelen

Chi Kung verbetert het immuunsysteem

Deze studie studie laat zien dat het beoefenen van Chi Kung een positief effect heeft op NK-cellen (naturalkillercellen) en B-lymfocyten, beide belangrijk voor de kwaliteit van het immuunsysteem.

Chi Kung vermindert depressieve- en angstgevoelens

Deze studie uit 2021 door Beijing University of Chinese Medicine laat bij studenten zien dat het beoefenen van Chi Kung effectief is in het verminderen van depressieve- en angstgevoelens.

Chi Kung verbetert longfunctie bij Covid

Deze studie verricht door de Shanghai University laat zien dat het beoefenen van Chi Kung de ademhaling verbetert en het kuchen vermindert bij opgenomen patiënten met ernstige Covid-klachten en het ziekenhuisverblijf vermindert.

Meridianen als fysieke verbindingen door het hele lichaam

In dit artikel lees je dat meridianen de verbinding zijn tussen de verschillende spiergroepen door het hele lichaam.

Positief effect Chi Kung op bloeddruk en cholesterol

Na 8 weken oefenen met Chi Kung dalen zowel de systolische als de dystolische bloeddruk. Daarnaast daalt het gehaalte aan cholesterol (HDL).  

Chi Kung verbetert lage rugpijn

Uit het onderzoek blijkt dat Chi Kung pijn sterk vermindert en functionele mogelijkheden sterk vergroot. Daarnaast blijkt dat Chi Kung rompstabiliteit verbetert, hartsnelheid verlaagt, ademhaling verbetert en mentale welzijn vergroot.

Chi Kung doet goed bij borstkanker

Chi Kung verbetert de spieren rondom de schouder. Daarnaast blijkt dat Chi Kung een groot effect heeft op depressieve klachten die ontstaan na een operatie van borstkanker.

Chi Kung verlaagt stresshormoon ACTH

Onderzoek op gezonde deelnemers. Na het beoefenen van Chi Kung gedurende één maand, zijn de bloedwaardes van de stresshormoon ACTH significant lager.

Chi Kung verbetert gezondheid bij hartfalen

In geval van hartfalen, leidt het beoefenen van Chi Kung tot versterking van de hartspier, betere conditie en een sterke afname van depressieve gevoelens. Als conclusie werd gesteld dat Chi Kung de kwaliteit van leven sterk verbetert.

Chi Kung verbetert cardiovasculaire functies

Onderzoek uitgeoverd op gezonde deelnemers. Significante verbetering van mentale functies, bloeddruk en cardiovasculaire functies. Na het stoppen met Chi Kung, stopt ook de verbetering. Conclusie: regelmatige beoefening is belangrijk voor de gezondheidseffecten.

Chi Kung vermindert het hongergevoel

Chi Kung vermindert het hongergevoel van een lege maag. Hongergevoel verdwijnt en gevoel van troost wordt ervaren in de volgende situaties: ontbreken van een maaltijd, caloriebeperking en zelfs tijdelijk bij het therapeutisch vasten.

Chi Kung verbetert schoolprestaties en zelfbeeld van pubers

Het regelmatig beoefenen van Chi Kung heeft positief effect op de schoolprestaties van pubers 13-18 jaar. Daarnaast verbetert het zelfbeeld en het algemeen psychologisch welbevinden.

Inspiratie

Fantastische luchten, portretten en stillevens.
Te bestellen in Art Quality kunstdruk.

Scroll naar top