Vitaliteit

Wil je vitaal, rustig en energiek worden?
Neem contact op of meld je aan voor een introductieles.

Positieve invloed op je welzijn

De bewegings, houdings- en ademhalings-oefeningen van Chi Kung hebben een positieve invloed op je welzijn. Beoefenaren ervaren meer rust, beter concentratievermogen en meer vitaliteit, veerkracht en souplesse.

Het geconcentreerd zijn op de bewegingen, het spannen en ontspannen van weinig gebruikte rechte en diagonale spieren, het je mee laten voeren op zachte muziek en het bewust navoelen van de effecten van de oefeningen, veroorzaakt deze weldadige combinatie van ontspanning en energie.

Bamboe breekt niet, maar buigt.

De Chinese geneeskunde hanteert metaforisch taalgebruik om de effecten van de oefeningen te verhelderen. Zo staat de hemel voor openheid en is meestal een beweging naar boven, terwijl de aarde staat voor geborgenheid; dat is meestal een sluitende beweging  naar beneden. Met de metaforen proberen we van de effecten een beeld te vormen, zodat deze ook cognitief worden beleefd en versterkt. Met name de diagonale bewegingen – vaak verbindingen tussen hemel en aarde – zorgen voor het strekken van spieren die normaliter gespannen blijven. Het alternerend strekken en ontspannen van spieren werkt als een lichaamsmassage. Ook in de Westerse psychologie kennen we het verschijnsel dat lichaamshoudingen sterk gerelateerd zijn aan gevoelens. Probeer maar eens een gevoel van verdriet op te roepen als je in een hoera-houding staat. Iedereen die wel eens aan acteren heeft gedaan kent die verbanden.

De lessen Chi Kung zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden, voor zowel jong als oud. Elke les staat op zichzelf.

Chi Kung haalt meer uit jezelf!

Scroll naar top