Bedrijfstrainingen

Met Chi Kung haal je meer uit jezelf, je werk en je leven.

Gezonde medewerkers met Qigong

Volgens TNO is stress beroepsziekte nummer 1. Één op de 6 medewerkers heeft zelfs te maken met burn-out. Stress is een belangrijke oorzaak van langdurig (en voor de werkgever kostbaar) ziekteverzuim.

Ik ben Fina Ramos. Hierna vertel ik u hoe Qigong stress vermindert en burn-out voorkomt. Gedurende de dag bouwen we spanning in ons lichaam op door mini stress ervaringen (het gaat anders dan we denken, een collega zegt iets onaardigs, een blik van afkeuring …). Zonder het te beseffen, bouwt de stress zich op en komen we in survival modus. In die modus neemt de concentratie aan het stresshormoon cortisol in het bloed toe. Dit leidt op termijn tot allerlei klachten. In het lichaam: rugpijn, ontstekingen, verteringsproblemen, hartritmestoornissen, geheugenverlies, … In de geest: moeilijk beslissingen kunnen nemen, niet goed kunnen nadenken, onrust, slaapproblemen, frustratie, angst, …, en natuurlijk burn-out klachten. Qigong haalt je uit de survival modus. Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig beoefenen van Qigong het cortisolgehalte in het bloed verlaagt.
Wat is Qigong? Qigong is een milde bewegingsvorm. Het heeft oorsprong in het boeddhisme en taoïsme. De oefeningen stoelen op 3 pijlers: 1 milde bewegingen, 2 aandacht en 3 ademhaling. De combinatie van deze pijlers creëert een toestand van lichamelijk energie en kalmte tegelijkertijd. Qigong werkt herstellend (curatief), behoudend (preventief) en versterkend (amplitief). 
Waarom Qigong? Veel stressreductietechnieken richten zich of op het lichaam (sporten) of op de geest (mindfulness). De kracht van Qigong is dat het zich richt op beide aspecten: gedachten komen tot rust en het lichaam krijgt weer positieve energie.

Wilt u Qigong inzetten in uw bedrijf, bijvoorbeeld als onderdeel van een vitaliteitsprogramma of van een teamdag, neem dan contact met mij op. Vaak wordt deze training door uw bedrijfszorgverzekeraar vergoed.

Uit de praktijk: de Hogeschool Arnhem Nijmegen zet Chi Kung Ramos in het kader van duurzame inzetbaarheid van medewerkers in. Ook voor studenten zijn er lessen Qigong in het kader van hun welzijn.

Ik ga graag met u in gesprek voor een aanbod op maat.                

In de zaal en online

De lessen worden zowel in de zaal gegeven als online. Ook medewerkers met burn-out  kunnen meedoen. 

Scroll naar top