Bedrijfstrainingen

Qigong-Tai Chi Tao en Bodyfulness in het vitaliteitsprogramma en
als onderdeel van een team- of studiedag.

Gezonde medewerkers met Qigong en/of Bodyfulness

Volgens TNO is stress beroepsziekte nummer 1. Één op de 6 medewerkers heeft zelfs te maken met burn-out. Stress is een belangrijke oorzaak van langdurig (en voor de werkgever kostbaar) ziekteverzuim.

Stressvermindering is een van de belangrijke effecten van Qigong en Bodyfulness. Je ontwikkelt veerkracht tegen de kleine stress ervaringen die iedereen dagelijks heeft (je krijgt alweer een berichtje, het gaat anders dan je verwacht had, een collega zegt iets onaardigs, een blik van afkeuring raakt je, …). Door die dagelijkse stresservaringen kun je fysieke en emotionele klachten krijgen. Uit studies blijkt dat het regelmatig beoefenen van Bodyfulness/Qigong de concentratie aan het stresshormoon cortisol in het bloed vermindert.

Waarom Bodyfulness? Veel stressreductietechnieken richten zich of op het lichaam (sporten) of op de geest (mindfulness). De kracht van Bodyfulness is dat het zich richt op beide aspecten: gedachten komen tot rust en het lichaam krijgt weer positieve energie.

Uit de praktijk: de Hogeschool Arnhem Nijmegen zet Chi Kung Ramos in het kader van duurzame inzetbaarheid van medewerkers in. De lessen Qigong maken deel uit van het vitaliteitsprogramma. De lessen Bodyfulness maken deel uit van het cursusaanbod “Werkplezier, gezondheid en balans”.

Wilt u Bodyfulness/Qigong inzetten in uw bedrijf, bijvoorbeeld als onderdeel van uw vitaliteitsprogramma of van een team- of studiedag, neem dan contact met mij op. 

Ik ga graag met u in gesprek voor een aanbod op maat.                

Structureel en Teamdag

Lessen in de zaal én tegelijkertijd live online. Op deze manier kunnen medewerkers die op verschillende locaties werken (of thuis zijn wegens ziekte) ook meedoen.

Alumnibijeenkomst “Hoofd, hart, handen”, 26-3-2024

Scroll naar boven