Praktische informatie

Lessen in de zaal én tegelijkertijd Live Online

Wat je moet weten voordat je begint

Duur en opzet van de lessen

De lessen Qigong en Bodyfulness duren 70 minuten:

  • Qigong: staande oefeningen die je ook zittend kunt doen + 10 minuten afsluiting.
  • Bodyfulness: 30 minuten staande Qigong (die je ook zittend kunt doen) + 20 minuten versterkende grondoefeningen + 20 minuten Mindfulness meditatie.

De lessen starten stipt op tijd.
Je mag 10 minuten vóór aanvang van de les komen. Graag uiterlijk 5 minuten van tevoren aanwezig zijn of de link te openen als je de les online volgt. Na de les is het fijn als je stilletjes de zaal verlaat. Liever na de les geen drukke gesprekken voeren met elkaar; dit kun je natuurlijk wél doen vóór de les.

Kleding en benodigdheden

Voor zowel Qigong als Bodyfulness, geldt: makkelijk zittende kleding die niet knelt; dikke sokken die niet glijden of blote voeten of schoentjes met flexibele zool. Een flesje water is handig.

Voor de lessen Bodyfulness kun je je eigen matje meenemen als je wilt, maar er zijn ook matjes in de zaal. Als je wilt, mag je een meditatiekussen of -bankje meenemen. Neem een vest of een dekentje mee voor het laatste gedeelte van de les. Als je de les online volgt, zet de spullen klaar voordat de les start.

Rooster lessen

Het rooster vind je op de website, menu Lessen / Rooster. Tip: zet de lesdagen in je agenda, print het rooster uit en hang het op de koelkast of op een andere zichtbare plek. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur/computer staat als er geen les is ingepland.

PS: de vakanties van onze lessen corresponderen niet altijd met de schoolvakanties van regio Apeldoorn.

Groepsapp

Voor elke groep is er een aparte groepsapp. Als er bijzonderheden zijn, informeer ik je via de groepsapp. Af en toe zet ik filmpjes van oefeningen op de groepsapp, zodat je door regelmatig oefenen het maximale uit de lessen kunt halen. Als je niet in de groepsapp wilt, hoor ik het graag.

In de zaal / Online

Alle lessen worden tegelijk in de zaal/tuin én live online gegeven. Als je voor zaal kiest, is het de bedoeling dat je ook echt naar de zaal komt. Als je voor online kiest, is het de bedoeling dat je ook echt online blijft. Wisselen is alleen in uitzonderingsgevallen mogelijk. Immers, als je voor zaal kiest, moet ik wellicht nee zeggen tegen iemand anders die ook in de zaal wil.

Als de les in de tuin wordt gegeven, zijn de onliners ook welkom in de tuin (het mag maar het hoeft niet; je kunt ook gewoon online blijven). De lessen in de tuin kondig ik kort van tevoren aan in de groepsapp; houd de app dus in de gaten en neem gepaste schoenen en eventueel een vest of jasje mee.
Als je de lessen online volgt, zorg dan dat je in een prettige, rustige ruimte bent waar je niet gestoord wordt en waar je een goede Wifi-verbinding hebt.

Gemiste lessen

Gemiste lessen mogen online ingehaald worden binnen het blok; stuur me een bericht van tevoren zodat ik je de link voor de les kan mailen. Inhalen in de zaal kan alleen als er plek is. Als je dat wilt, stuur me dan kort vóór de les een bericht om te checken of er plek is.

Sociale media

Op mijn YouTube kanaal vind je diverse video’s. Abonneer je erop en zet het belletje aan, zodat je een melding krijgt als ik een nieuwe video upload. Ik upload de video’s soms in verschillende talen. Je kunt me ook volgen op Instagram en Facebook.

Scroll naar boven