Praktische informatie

Lessen in de zaal én tegelijkertijd Live Online

Belangrijke informatie voor deelnemers

Duur en opzet van de lessen

Mijn lessen “Qigong”, “Qigong-Meditatie” en “Bodyfulness” duren elk 60 minuten:

  • Qigong: 55 minuten staande oefeningen die je ook zittend kunt doen, gevolgd door 5 minuten afsluiting.
  • Qigong-Meditatie: 40 minuten staande oefeningen (ook zittend mogelijk) en 20 minuten mindfulness meditatie (zittend of liggend).
  • Bodyfulness: 15 minuten  grondoefeningen, 25 minuten staande Qigong (ook zittend mogelijk) en 20 minuten mindfulness meditatie (zittend of liggend).

De lessen beginnen stipt op tijd. Je bent welkom om 10 minuten vóór aanvang te komen. Zorg dat je uiterlijk 5 minuten voor de start aanwezig bent, of de link opent als je online deelneemt. Na de les graag stilletjes de zaal verlaten en vermijd drukke gesprekken; dit kun je vóór de les doen.

Kleding en Benodigdheden

Voor Qigong, Qigong-Meditatie en Bodyfulness raad ik makkelijk zittende kleding aan die niet knelt, dikke sokken die niet glijden, blote voeten of schoentjes met flexibele zool. Bij warm weer is een flesje water handig.
Voor Qigong-Meditatie en Bodyfulness kun je je eigen matje meenemen, maar er zijn ook matjes in de zaal. Een meditatiekussen of -bankje is optioneel. Neem een vest of een dekentje mee voor het laatste deel van de les. Zorg online dat je spullen klaarstaan voordat de les begint.

Rooster en Prijzen

Het rooster vind je op de website, menu Lessen/Rooster. Tip: noteer de lesdagen in je agenda, print het rooster uit en hang het op een zichtbare plek zoals de koelkast. Zo voorkom je verrassingen als er geen les is. Let op: onze vakanties komen niet altijd overeen met de schoolvakanties van regio Apeldoorn.
De prijs per blok, voor één of meerdere lessen per week vind je onder Lessen/Prijs

Groepsapp

Voor mijn cursisten is er een groepsapp waarin ik oefeningen deel die we tijdens de lessen hebben gedaan, zodat je regelmatig kunt oefenen en het meeste uit de lessen haalt. Hierin kondig ik ook de Wandel Qigong aan (korte boswandelingen met Qigong-oefeningen, soms op zaterdagochtend).
Wil je niet in de groepsapp, laat het me weten.

In de zaal / Online

Alle lessen worden tegelijk in de zaal (of tuin bij mooi weer) én live online via Zoom gegeven. Als je voor de zaal kiest, is het de bedoeling dat je ook echt naar de zaal komt. Als je voor online kiest, is het de bedoeling dat je ook echt online blijft. Wisselen is alleen in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Dit zorgt ervoor dat iedereen een eerlijke kans krijgt op een plek in de zaal. Lessen in de tuin worden kort van tevoren in de groepsapp aangekondigd; zorg voor geschikte schoenen en eventueel een vest of jasje. 
Als je de lessen online volgt, zorg dan dat je in een prettige, rustige ruimte bent waar je niet gestoord wordt en waar je een goede Wifi-verbinding hebt.

Afmelding voor een les

Kun je een keer niet komen? Laat het me even weten via een belletje of een Whatsapp-bericht naar mijn privénummer (06-11002560). Gebruik hiervoor niet de groepsapp.

Gemiste lessen

Gemiste lessen kunnen uitsluitend online worden ingehaald binnen hetzelfde blok. 

Sociale media

Op mijn YouTube kanaal vind je diverse video’s. Abonneer je en zet het belletje aan om meldingen te ontvangen van nieuwe uploads, soms in verschillende talen. Volg me ook op Instagram. Ik ben niet actief op Facebook (mijn oude account is gehackt, dus negeer dat alsjeblieft).

Scroll naar boven