Praktische informatie

Lessen in de zaal én tegelijkertijd Live Online

Wat je moet weten voordat je begint

Duur en opzet van de lessen

De lessen Qigong en Bodyfulness duren 60 minuten:

  • Lessen Qigong: 55 minuten staande oefeningen die je ook zittend kunt doen + 5 minuten afsluiting.
  • Lessen Bodyfulness: 15 minuten versterkende grondoefeningen + 25 minuten staande Qigong (die je ook zittend kunt doen) + 20 minuten Mindfulness meditatie.

De lessen starten stipt op tijd.
Je mag 10 minuten vóór aanvang van de les komen. Graag uiterlijk 5 minuten van tevoren aanwezig zijn of de link te openen als je de les online volgt. Na de les is het fijn als je stilletjes de zaal verlaat. Liever na de les geen drukke gesprekken voeren met elkaar; dit kun je natuurlijk wél doen vóór de les.

Kleding en benodigdheden

Voor zowel Qigong als Bodyfulness, geldt: makkelijk zittende kleding die niet knelt; dikke sokken die niet glijden of blote voeten of schoentjes met flexibele zool. Bij warm weer is een flesje water handig.

Voor de lessen Bodyfulness kun je je eigen matje meenemen als je wilt, maar er zijn ook matjes in de zaal. Als je wilt, mag je een meditatiekussen of -bankje meenemen. Neem een vest of een dekentje mee voor het laatste gedeelte van de les. Als je de les online volgt, zet de spullen klaar voordat de les start.

Rooster en prijs lessen

Het rooster vind je op de website, menu Lessen/Rooster. Tip: zet de lesdagen in je agenda, print het rooster uit en hang het op de koelkast of op een andere zichtbare plek. Zo voorkom je dat je voor een dichte deur/computer staat als er geen les is ingepland. De prijs van een blok (of een gedeelte van een blok) vind je in menu Lessen/Prijs.

PS: de vakanties van onze lessen corresponderen niet altijd met de schoolvakanties van regio Apeldoorn.

Groepsapp

Voor mijn cursisten heb ik een groepsapp waarin ik af en toe oefeningen deel die we in de les hebben gedaan zodat je door regelmatig oefenen het maximale uit de lessen kunt halen. In de groepsapp kondig ik ook de Wandel Qigong (af en toe op zaterdagochtend een korte boswandeling met Qigong-oefeningen tussendoor). Als je niet in de groepsapp wilt, hoor ik het graag.

In de zaal / Online

Alle lessen worden tegelijk in de zaal (of tuin bij mooi weer) én live online gegeven. Als je voor zaal kiest, is het de bedoeling dat je ook echt naar de zaal komt. Als je voor online kiest, is het de bedoeling dat je ook echt online blijft. Wisselen is alleen in uitzonderingsgevallen mogelijk. Immers, als je voor zaal kiest, moet ik wellicht nee zeggen tegen iemand anders die ook in de zaal wil. De lessen in de tuin kondig ik kort van tevoren aan in de groepsapp; houd de app dus in de gaten en neem gepaste schoenen en eventueel een vest of jasje mee.
Als je de lessen online volgt, zorg dan dat je in een prettige, rustige ruimte bent waar je niet gestoord wordt en waar je een goede Wifi-verbinding hebt.

Afmelding voor een les

Kun je een keer niet op de les komen, laat het me even weten. Je kunt me bellen of een whapsappbericht sturen naar mijn privé whatsapp (06-11002560). Gebruik a.u.b. niet de groepsapp voor afmedingen.

Gemiste lessen

Gemiste lessen mogen uitsluitend online ingehaald worden binnen het blok

Sociale media

Op mijn YouTube kanaal vind je diverse video’s. Abonneer je erop en zet het belletje aan, zodat je een melding krijgt als ik een nieuwe video upload. Ik upload de video’s soms in verschillende talen. Je kunt me ook volgen op Instagram.

Scroll naar boven