Wie ben ik

Ik ben Fina Ramos Palau, geboren in Manresa, Barcelona (Spanje). Ik woon in Apeldoorn sinds 1986 en beoefen Qigong sinds midden jaren 90. Al snel ontdekte ik de unieke combinatie van energie en rust die Qigong biedt. Ik heb lessen gevolgd bij onder meer Sofie Sengers, Ronald de Caluwé, Martin Wessels en Pieter Gilles. Mijn interesse in de theorie van de Chinese Geneeswijze groeide, en in 2016 behaalde ik mijn diploma als Qigong-docent bij Tai Chi Tao Drenthe. Het leren houdt nooit op; ik blijf me ontwikkelen door regelmatig cursussen en verdiepende docententrainingen te volgen, o.a. bij de Tai Chi Tao-groep waar ik lid van ben, en van Chinese Meesters die in Nederland trainingen komen geven.  

Naast docent Qigong, Qigong-Meditatie en Bodyfulness, ben ik docent Spaans en tolk vertaler Nederlands-Spaans. Ik houd van de zee, wandelen, zwemmen, kunst en koken.

De Traditionele Chinese Geneeskunde, het Taoïsme en het Boeddhisme inspireren me met hun wijsheid uit de natuur, vaak verwoord in prachtige metaforen. Tegelijkertijd ben ik een nuchtere Nederlands-Spaanse die resultaatgericht is. Voor mij is het belangrijkste effect van Qigong, Qigong-Meditatie en Bodyfulness het vaste grond vinden in mezelf. Dat zijn gevoelens van verbinding, rust en kracht tegelijk. Lesgeven is mijn passie en ik voel me bevoorrecht om mijn cursisten de weldaad van Qigong, Meditatie en Bodyfulness te laten ervaren. 

Wil je inspiratie? Kijk dan op mijn YouTube kanaal voor video’s in 4 talen. Je kunt me ook op Instagram vinden.

Scroll naar boven