Wie ben ik

Ik ben Fina Ramos Palau, geboren in Manresa, Barcelona (Spanje). Ik woon in Apeldoorn sinds 1986 en beoefen Qigong sinds midden jaren 90. Snel ervoer ik de bijzondere combinatie van energie en rust tegelijkertijd. Ik heb lessen gevolgd bij onder meer Sofie Sengers, Ronald de Caluwé, Martin Wessels en Pieter Gilles. Ik ben me gaan verdiepen in de theorie van de Chinese Geneeswijze en in 2016 heb ik mijn diploma Qigong-docent behaald bij Tai Chi Tao Drenthe. Vanzelfsprekend houdt het leren nooit op. Ik blijf me ontwikkelen en volg regelmatig cursussen en verdiepende docententrainingen, o.a. bij de Tai Chi Tao-groep waar ik lid van ben.  

Naast docent Qigong en Bodyfulness, ben ik docent Spaans en tolk vertaler Nederlands-Spaans. Ik houd van de zee, wandelen, zwemmen, kunst en koken.

De Traditionele Chinese Geneeskunde, het Taoïsme en het Boeddhisme inspireren me, omdat ze gebruik maken van de wijsheid van de natuur en dit gebruiken in bloemrijke metaforen. Tegelijkertijd ben ik een nuchtere Nederlands-Spaanse die gaat voor resultaat. Voor mij is het belangrijkste effect van Qigong en Bodyfulness het vaste grond vinden in mezelf. Dat zijn gevoelens van verbinding, rust en kracht tegelijk. Lesgeven is mijn passie en ik voel me bevoorrecht om mijn cursisten de weldaad van Qigong en Bodyfulness te laten ervaren. 

Wil je inspiratie? Kijk dan op mijn YouTube kanaal voor video’s in 4 talen. Je kunt me ook op Instagram vinden.

Scroll naar boven